divendres, d’agost 04, 2006

ARA US PARLO DE JEONJU (SÍ, ARA...)

De fet ja us n'he anat parlant, però crec que no l'hi havia dedicat mai un "post" exclusiu. (Si no em falla la memòria, perquè m'he adonat, per exemple, que la majoria de fotos que volia fer aquests dies de la ciutat ja les havia fetes. Són les que us poso a continuació) Això segurament és perquè -com, segur, us he explicat ja- no m'he mogut gaire per la ciutat. No hi ha res interessant, era l'excusa. El cert és que ara me'n penedeixo una mica de no haber voltat més per aquí; de no haver anat més sovint al barri tradicional, que sí que val la pena. Però les circumstàncies m'han portat, i als altres també, a viure una mica reclosos a la zona de la universitat.
Sigui com sigui sí que he vist la ciutat, encara que poc. He recorregut totes les seves zones si més no un cop. I n'he extret una idea general. Com la majoria de ciutats coreanes ha crescut massa ràpid. Un dels nostres professors ens deia que el Jeonju que ell va conèixer quan era un nen no té res a veure amb l'actual. El Jeonju rural de cases tradicionals ha quedat esborrat del mapa. Llavors era un lloc molt maco, ens deia el professor, encara que confessava que potser el traïen els nostàlgics records d'infantesa. Però el que és segur és que el d'ara no conserva cap encant. Tan sols un petit barri al cor de la ciutat on els edificis tradicionals en conserven per llei, paga la pena d'una visita. Encara que es tracta més aviat d'una zona turística; no conserva massa l'esperit. Hi ha un carrer principal amb tendes de suvenirs, i amb altres tipus d'atraccions per a turistes, com ara museus o restaurants de menjars tradicionals. També s'hi pot admirar una de les antigues portes de la ciutat, així com un santuari on hi ha pintures d'antics reis, al costat del qual han fet la reproducció d'una antiga casa senyorial.Això està bé. I és el que us deia que hauria hagut de visitar més sovint.
Però Jeonju en general s'assembla més a això...
Us en feu una idea? Què tal unes vistes aèries per a arrodonir la visita?

Això és més o menys Jeonju. Una ciutat d'uns 600 mil habitants, situada a 200 km al sud de Seül (no 300 com dic a l'entrada del blog). Ara ja sabeu on és? ;)

Us deixo amb un dels meus detalls preferits de la ciutat. Unes estàtues que estan repartides en diferents carrers, i que representen escenes quotidianes. Senzilesa i bellesa, tal com a mi m'agrada.CONSULTORI

M'agrada que em facis aquesta pregunta, Alex ;)
Doncs el cinema coreà, segons les darreres estadístiques aparegudes, que vaig llegir l'altre dia, és el tercer del món amb més audiència dintre del seu país. El seixanta percent de les entrades de cine que es venen són per a pel·lícules coreanes. (Per a que us feu una idea, en el cas del cinema espanyol a Espanya la dada és del 10%) No només això, sinó que l'èxit els acompanya també a altres països asiàtics com la Xina o el Japó. L'oferta, a més, és variada en tots els sentits. Pel·lícules de tots els gèneres, comercials i experimentals, bones i dolentes.
Així, la indústria del cinema coreana és de les més fortes del món. El cas, però, és que ara estan preocupats, perquè els americans han forçat el govern coreà a reduir la quota de pantalla que protegia el cinema autòcton (que obligava els cinemes a projectar títols coreans un mínim de dies). De tota manera, tal com jo veig la situació, amb la fidelitat dels coreans a les seves pel·lícules (que, a més, són molt interessants), no crec que es vegin molt mal parats.
No us preocupeu que porto amb mi una carretada de pel·lícules. Les podrem mirar junts si voleu ;)