divendres, de gener 20, 2006

MINI PISOS

Recordareu que fa uns mesos hi va haver una gran polèmica a Espanya perquè es va dir que el Govern volia promoure la construcció de pisos de trenta metres quadrats. Doncs bé, aquí a Corea aquests mini apartaments estan a l'ordre del dia, i fins i tot són més petits. Els ocupen principalment estudiants que van a la universitat lluny de casa seva, i estan conformats per una sola habitació que fa de sala i dormitori i on hi ha la cuina, més un petit lavabo que al mateix temps és dutxa (vull dir que no hi ha un espai específic per a la dutxa, sinó que aquesta és tot el lavabo en si, de manera que després de dutxar-te tot el terra està moll).
La veritat és que són molt acollidors, i per a una sola persona és espai més que suficient (encara que de vegades hi viuen dues o fins a tres, però només durant un temps relativament breu). Us en passo unes fotos i opineu.


I aquí una foto de l'habitant de la casa :)De tota manera, i encara que ja dic que aquests pisos els ocupa sobretot gent jove, en general a Corea les cases són molt petites. No he estat encara a una casa "normal". Quan ho faci ja ho explicaré, però pel que m'han dit l'espai no els sobra precisament (aquest és un dels països més densament poblats del món, principalment a la costa oest). Només mireu aquesta anècdota: quan els vaig dir als meus alumnes que casa meva té cent metres quadrats, es van posar les mans al cap i em van dir que debia ser molt ric.

CONSULTORI

Santi, l'has clavat. Precisament aquest cap de setmana faig una escapada a la frontera amb Corea del Nord, a l'anomenada DMZ (Demilitarized Zone, o zona desmilitaritzada). Ja us ho explicaré en tornar.

2 Comments:

At divendres, de gener 20, 2006, Anonymous Alex said...

Tu ho has dit, aqui hi ha polemica pels pisos de 30m^2... el que passa es que aqui t'ho intenten colar com a 'vivenda' de compra... no pas per a estudiants que estan de pas i de lloguer.

Quan ets estudiants, amb un llit i un lavabo ja fas, per que no estàs mai a casa (estas de farra, s'entén). Pero si representa que tens una vida de treballador, passar el temps en una vivenda tan petita, que vols que et digui, ho trobo agobiant.

 
At dimarts, de gener 24, 2006, Anonymous santi said...

corea del nord, corea del nord! fa uns anys va sortir un reportatge a la national geographic que estava molt bé... ja toca post, que és dilluns!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home