dissabte, de novembre 26, 2005

ELS DIMECRES D'EXCURSIÓ (HUM... JA NO SÉ QUINA PART)

Tenia deixat una mica de banda aquest tema, potser perquè cada cop em semblava menys interessant. Però el reprenc ara perquè la cosa gairebé ja ha acabat, i ara és una mica diferent.
Repassant el blog veig que el darrer de què vaig parlar van ser els tambors i el pansori, de manera que només queden dues activitats a explicar: les banderes i els objectes de paper.

- Banderes: Per les fotos ho veureu més clarament. Es tracta més que res de "jugar" amb unes banderes enormes pintades de colors, i on en algunes hi ha representades escenes fantàstiques de dracs (mireu-ho bé, és el Drac Sheron amb la bola màgica i tot!!!) i altres animals mitològics. Les banderes -menys pesades del que semblen, però déu n'hi do- es fan voleiar o es fan equilibris amb elles (aguantat-les dretes al palmell de la mà o amb el cap). I ja està. Suposo que durant una celebració amb multitud de gent fent això la cosa deu lluir més, però aquí... Va ser divertit, però. Al final fins i tot vam fer curses a la pista d'atletisme carregant les banderes. Els perdedors havien de pagar un gelat als guanyadors, però al final -no sé perquè- vam ser els nois els qui vam comprar gelats per a les noies. Quanta cavallerositat!!


- Objectes de paper: Són capses, platets, cistells, i altres objectes, fets de cartró i recoberts amb làmines de paper de colors. La nostra tasca era doblegar i enganxar les peces de cartró ja preparades per a aquest efecte, i enganxar el paper amb cola sobre els cartrons. Una mica pringós, però de resultat molt maco (i ideal per a fer regals). Aquí ho veieu.

Com deia, la cosa s'acaba. Ja hem fet totes les activitats programades, i ara el que toca -durant quatre setmanes més, i en portem dues- és aprofundir en alguna d'elles. S'han format tres grups: un per al paper, on volia anar la immensa majoria de gent, i que és on sóc jo; un altre per a la ceràmica (us en recordeu? És el primer que vam fer), i un tercer que s'ha fet en contra de la voluntat dels seus integrants, que hi han estat col·locats perquè als altres dos grups hi havia masa gent, i que és el de tocar els tambors. Hi va haver una mica de polèmica per això últim.
En el meu grup estem fent dues peces grans: una capsa i un cistell. Una miqueta cada dia. Quan estiguin acabats ja els posaré aquí. Allò que us puc ensenyar ara són les meves peces de ceràmica que vam fer al començament i que per fi ens han entregat (després de coure-les) i les de paper que vam fer el dia que hi érem tots.