divendres, de setembre 16, 2005

SOM UNS MIMATS

Son les dotze de la nit i encara he de fer els deures de coreà, o sigui que miraré d'anar ràpid. Uf, no sé si m'ensortiré.

Ahir als del programa IFR ens van portar d'excursió. Sembla ser que ho faran tots els dimecres per tal que coneguem bé la cultura tradicional coreana. Així que ens portaran a veure espectacles, cases tradicionals, etc. Ahir vam visitar una muntanya (de cuyo nombre no quiero acordarme) que pel que es veu és sagrada tant pels cristians (em sembla que encara no ho he dit, però aquí n'hi ha la tira, i molt debots. Ja en parlaré) com pels budistes. Pel tema cristians es veu que allà n'hi van assassinar molts, i també hi estan enterrats dos sants coreans, que eren un matrimoni que no havien tingut mai relacions sexuals i van decidir convertir-se al cristianisme... Ja és això, suposo.

Aquí podeu veure un exemple de la presència de Déu nostre Senyor a Corea.I pel que fa al budisme, aquí podeu veure el típic temple budista, i a dos de Bangladesh i un indi que hi estan asseguts (la foto mola, no? Digueu-me que sí, que per això l'he posat).
L'escaladeta que ens vam fotre fins al cim va valer la pensa també per la vista que es tenia de la ciutat de Jeonju.Després d'això vam anar a una casa tradicional a prendre el te. Se'm va acabar la bateria i no vaig poder fer fotos, però potser li puc demanar a algú que me les passi i ja les posaré. Et tot cas ho explico. A la casa tenien un cadell de gos molt maco amb el qual vam estar jugant (sobretot jo) una mica. Després de treure'ns les sabates, vam entrar i ens vam asseure (al terra, és clar!), i una dona ens va explicar com s'havia de servir el te, que és tot un ritual. Això de prendre el te en un lloc d'aquests (cosa que ja he fet dues vegades) no és com anar a prendre un cafè al bar del costat de casa, perquè aquí no es tracta de prendre-te'l i marxar, sinó que la idea és entretenir-s'hi bastant, i això ja en comproba en la manera de servir-lo, ja que l'aigua no es posa directament d'un recipient gran a la tetera, sinó que primer s'ha de posar en un de més petit i d'aquest sí a la tetera... sense motiu aparent.

Bé, que ja m'estic entretenint. Avui als estrangers de la universitat ens han muntat una festeta en commemoració del Chuseok, que comença dissabte i acaba dilluns, i és la festa més important del l'any (ja en parlarem un cop hagi passat). Ens han preparat un sopar, en el qual hem pogut tastar menjar coreà, però del bò, no com el de la cafeteria. I poca cosa més. Només acabar de menjar ens han fet sortir. Es veu que aquí no s'estila gaire això de quedar-se a xerrar i allargar els menjars durant hores i hores. Aquí teniu unes fotos de l'acte, en què hi ha hagut balls tradicionals.
Per cert, he descobert que tinc un veí amabilíssim. Un dia em va donar -perquè sí- raïm (per cert, el raïm d'aquí és molt àcid i no m'agrada), i ahir em va regalar un mapa de Corea que tenia penjar a l'habitació, i a mi i a en Tong (el xinès del restaurant, el recordeu?) ens va donar també un llibre escolar coreà per tal que poguessim practicar. I parlant d'això, m'apunto que també he de comentar com van les classes de coreà. I si voleu que escrigui sobre alguna cosa en concret, només ho heu de dir!

Vaig a fer els deures!!! (Aquí van dues fotos de regal)


1 Comments:

At divendres, de setembre 16, 2005, Anonymous Deivid said...

qui és aquest friki del colesterol??

"I will suggest my friends take a look at your blog" vaya pelota d mierda...como lo pille le sube el colesterol de golpe...

q malament, ja fins i tot en llocs com aquest es cola el spam...

Deivid

PD: Hungary (-15points) dsp actualitzacions...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home